Hem > Adventskalender 2012, NLP > 20 – Vem är din förebild? (påhittad person)

20 – Vem är din förebild? (påhittad person)

Spontant kommer jag på 2 ”personer”:

  1. Lisbeth Salander
  2. Ellie Linton

Lisbeth Salander är såklart känd från Millennium-serien av Stieg Larsson. Hittar inget passande citat just nu som beskriver hur hon är (som inte handlar om sex..). Bäst är hon iaf.

lisbeth

 

Noomi Rapace som Lisbeth Salander. Slog mig nu jag inte tror jag sett amerikanska versionen: Gött då har vi julhelgens nöje fixat! :)

Ellie Linton är känd från böckerna (Tomorrow-series kanske de kallas? 7 + 3 böcker finns iaf) av John Marsden om ett krig i Australien. Citat av Ellie: ”Även i fredstid kostar det på att vara den sortens person som du vill vara, att leva den sortens liv som du vet är rätt.” Hittar dock bara halva citatet nu på nätet. Och klockan är lite mycket för att börja rota bland böckerna nu. Kan återkomma med resten av citatet om någon är intresserad.

ellie

 

Caitlin Stasey som Ellie Linton i Tomorrow when the war began-filmatiseringen (möjligtvis världens bästa film – världens bästa bokserie om inte annat)

Trots dessa personers uppenbara olikheter ser jag ändå tydliga likheter: Båda unga tjejer som kämpar för det som är rätt i en värld full med kaos. De blir illa behandlade av vuxenvärlden och skyddar de sina, gör vad som måste göras. Love everything about it. <3

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: